Известие

Collapse
No announcement yet.

Вентилаторни ( интериорни ) драми 156 2.0 T.S.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Вентилаторни ( интериорни ) драми 156 2.0 T.S.

Драмата е голяма.

Всеки един модул съм го измерил или сменил ( без стъпковите мотори ), а проблема остава същия. И преди да се окопая в кабели и мултицети пред блока , искам да питам дали някой не се е борил със същото : ....... таа проблема .....

Паля .... вентилатор няма ..... и клапите скърцат странно през 10 сек. Лампата на бутона за рециркулация на въздуха не светва. ( Като го натисна, лампичката за климатика светва , но за клапата - не ).

Та продължавам да си карам , и по някое време ( от 10 сек. до 4 часа ) вентилатора си тръгва и лампичката за рециркулация също ......

Вентилатора работи,
    Таралежа работи,
    Бушоните са здрави,
    Модула с врътките - сменен от работеща до последно кола,
    Останаха само стъпковите мотори дето не съм барал ... щот са на леля си ...... у мъндръсалото .... ама ме съмнява да е от тях.

И не знам дали е свързано , ама за тва още повече ме мързи , има няква оттечка дето за 4 дена сваля акумулатора.

Хвърлях Боб, Леща, Слунчоглед, Кедрови ядки - Нищо.

Някакви идеи?
    Alfa Romeo 155 1.8 8v '95 - Ex ... Alfa Romeo 156 2.0 TS '99 - Ex ...
    Alfa Romeo 156 SW Facelift 2.4 JTD M-JET 20v '04 +++
    Alfa Romeo GTV Phase 1 2.0 20v Тurbo '95 + Още едно 2.0 ТС ....

За скърцането - моторчетата са здрави, но се пука там, където моторчето предава движението на клапата, започва да превърта безконечно и скърца. Моето на 156-цата беше така.
    Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

А вентилатора работеше ли ти?

Comment

При мен, ако парното ми е било пуснато при изгасяне на колата се чува едно бучене откъм парното за няколко секунди, мисля че си затваря клапите и запушва външния приток на въздух. Та мисълта ми е ако имаш неизправно стъпково моторче евентуално да се опитва да се затвори през някакви интервали от време. А и казваш че имаш проблем и с клапата за рециркулация, заключи се в колата вътре и слушай, вземи си и телефона да си цъкаш фейс, мейс че може да отнеме време.
        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Сигурен ли си, че таралежката работи коректно? Мерил ли си на входа и дали наистина отсъства задание от управлението, когато вентилаторът не върти?

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Да, няма управляващ сигнал. Таралежа работи ( имам още 2 ) А това за клапите си го мисля и аз , но не знам дали , защото си мисли че е затворена и да не пуска вентилатора. Мисля да сменя механизмите за клапите и да видя.

ecotronic мислиш ли, дали може някой бушон да е окислил?

Силовите кабели ги мерих , и си имат напрежение по тях. Дали има други бушони които влиаят на модула?

Comment

Първоначално публикувано от XaBu4ko Покажи съобщение
              Да, няма управляващ сигнал. Таралежа работи ( имам още 2 ) А това за клапите си го мисля и аз , но не знам дали , защото си мисли че е затворена и да не пуска вентилатора. Мисля да сменя механизмите за клапите и да видя.

ecotronic мислиш ли, дали може някой бушон да е окислил?

Силовите кабели ги мерих , и си имат напрежение по тях. Дали има други бушони които влиаят на модула?
              При такива проблеми "тука има, тука нема" много е вероятно проблемът да е от окислени връзки по захранването.

Като откаже да върти вентилаторът, дай накъсо двата дебели проводника (от буксата с двата пина) на таралежката. Тогава вентилаторът трява да завърти на макс.
              Ако не завърти, изобщо не се занимавай с управлението, таралежката, клапи и пр. Проблемът е или в мощния предпазител до акумулатора (B99 - 60 амперов) или в самия мотор.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Мерси, ще се пробва , само да спре да вали. Странното за мен е , че веднъж тръгне ли , докато е запалена колата си работи. Спирам го , пускам го , Никви ядове. Гася и паля и оп няма никой .....

Ще драсна като пробвам с двата проводника.

Comment

Въпросната лампа която не свети,прегледай я.Чести са случаите заради точно тези лампи да не работи духалото
                  Alfa's do't drop oil...they mark their territory

Comment

Туй диод бе ,

па и нал смених целия модул с врътките.

Утре май ще е хубаво времето , ще пробвам идеята на ecotronic

Comment

Че кво общо има лампата/диода с духалото.Диоди има на трите бутончета във врътките, другото са лампи.Само индикират работи /не работи.
                      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Тази пролет има същия проблем ама едно към едно с описания, като теб колега минах през всичко -управление, вентилатор, таралежка. Последно реших да проверя моторчетата, че то друго не остана. Свалих тази гад дето отговаря за позициите и се оказа, че превърта, както описа колегата GammaRay и поне според мен ако тя не върне на управлението отговор че е на зададената от него позиция вентилаторите не тръгват. Откачих й буксата и вентилаторите и всичко останало си заработи като ръчно си наместих позицията на клапите. Така я карах докато си намеря здраво моторче , от тогава ядове няма.
                        П.П свалянето на моторчето е гадна работа ама монтирането му щеше да ме накара да пропуша на ново
                        Alfa Romeo 156 2.4 JTD '98

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                          Че кво общо има лампата/диода с духалото.Диоди има на трите бутончета във врътките, другото са лампи.Само индикират работи /не работи.
                          Ми драмата е точно там , че докато не тръгне вентилатора , диода за рециркулация не можеш да го накараш да светне , което ме накара да си мисля , че това показва някаква грешка ( като ерор код )

Първоначално публикувано от Stoyan Zhelyazkov Покажи съобщение
                          Тази пролет има същия проблем ама едно към едно с описания, като теб колега минах през всичко -управление, вентилатор, таралежка. Последно реших да проверя моторчетата, че то друго не остана. Свалих тази гад дето отговаря за позициите и се оказа, че превърта, както описа колегата GammaRay и поне според мен ако тя не върне на управлението отговор че е на зададената от него позиция вентилаторите не тръгват. Откачих й буксата и вентилаторите и всичко останало си заработи като ръчно си наместих позицията на клапите. Така я карах докато си намеря здраво моторче , от тогава ядове няма.
                          П.П свалянето на моторчето е гадна работа ама монтирането му щеше да ме накара да пропуша на ново
                          Мерси Това още утре ще го направя. Ще черпя бири ако стане.

Comment

Относно диодите.Заради изгорели такива е възможно да не работи духалото.Поне според практикара на един сервиз.Имали са такива случаи.Не съм питал за подробности,но един от вариянтите които ми посочиха беше и този.
                            Alfa's do't drop oil...they mark their territory

Comment

И аз имам този проблем когато сваля акумулатора и след около 10 километра се оправя до следващото сваляне оправи си отечката търси къде е касетофон или каквото е

Comment

Working...
                              X